Rețetă tiramisu in 5 minute

Hello drăguților! Zilele trecute mi-am sărbătorit onomastica și pentru că suntem în auto-izolare, m-am gândit să fac desertul meu preferat acasă. Așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această rețeta delicioasă de tiramisu, care mie îmi place foarte tare.

Mie îmi place varianta fără alcool, pentru că este mult mai fresh. este o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu avem nevoie de foarte multe ingrediente.

De ce avem nevoie?

  • 500 grame mascarpone (eu am ales Mascarpone de la Lidl – Lovilio)
  • 500 ml cafea îndulcită
  • pișcoturi ( eu am folosit un pachet de 400 grame)
  • 5 ouă separate (am pus intr-un bol gălbenușurile și in altul albușurile)
  • 8 linguri de zahăr
  • cacao (cu care am pudrat straturile de cremă, dar cu care am realizat și decorul) – puneți cât considerați, astfel încât să fie pe gustul vostru.
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Cum îl preparăm?

Pasul 1: Albușurile.

După ce am separat ouăle și am pus albușurile într-un bol, adăugam și un praf de sare, apoi le batem până devin spumoase (o spumă albă). Albușurile au devenit așa cum ne-am dorit, așa că urmează să adăugăm 4 linguri de zahăr și le mai batem până devin foarte lucioase și tari.

Pasul 2: Gălbenușurile

așa cum v-am spus mai sus, punem gălbenușurile într-un bol, peste care punem restul de zahăr rămas (cele 4 linguri) și esența de vanilie. batem bine galbenușurile până devin albe și cremoase.

Pasul 3: Mascarpone

după ce am bătut bine gălbenușurile și au devenit albicioase și cremoase, adăugam și mascarpone (la temp, camerei) și amestecăm încet până devine totul omogen.

Pasul 4: Combinăm cele două compoziții (de albuș și gălbenuș)

luăm din compoziția de albușuri și adăugăm câte puțin peste cea de gălbenușuri (nu adăugăm totul deodată) și amestecăm cu mișcări largi.

Pasul 5: Montarea desertului

Înmuiem pișcoturile în cafea și le așezăm într-un vas (de care doriți voi – eu am ales unele de sticlă, de diferite forme), peste care urmează să punem crema. Peste cremă adăugăm și cacao, cu ajutorul unei site și continuăm cu același procedeu până ce terminăm toată compoziția. Apoi, ținem la frigider câteva ore.

Nu-i așa că e ușor? Cu siguranță va deveni și desertul vostru preferat, pentru că e super gustos. Decorul îl faceți cum doriți voi, în funcție de inspirație și vibe. Sper că v-am făcut poftă și veți încerca și voi rețeta. Avem voie să mai și trișăm și să ne facem de cap într-una din zilele săptămânii.

Vă pupăcesc,

Blondie.