Listă lucruri necesare pentru venirea bebelușului pe lume

Lucruri necesare

Cea mai mare schimbare din viața unei familii este venirea primului bebeluș pe lume. Deși avem impresia că cele 9 luni sunt un timp suficient pentru a ne obișnui cu ideea venirii unui nou membru în familie, lucrurile nu sunt chiar așa.

Chiar după ce ați aflat că veți fi părinți încep tot felul de întrebări despre cât de pregătiți sunteți, ce trebuie să faceți prima dată, când se fac ecografiile, controalele și ceea ce aveți nevoie pentru venirea bebelușului pe lume. Pentru că am observat că am mai multe viitoare mămici în comunitatea mea și pentru că am primit câteva întrebări din partea voastră în legătură cu produsele pe care le-am folosit în sarcină și după naștere, ce produse folosesc pentru bebe etc, am decis să vă povestesc astăzi despre ceea ce am achiziționat pentru venirea lui Vladimir pe lume. O să împărtășesc cu voi lista pe care mi-am realizat-o înainte să nasc, căci eu toate cumpărăturile le-am făcut în prima zi de după naștere. Bineînțeles că pe timpul sarcinii m-am tot uitat la produse, m-am documentat ce ar fi mai bun și benefic pentru mine și bebelușul meu, am citit cărți de specialitate și am aflat tot felul de detalii care mi-au fost de mare ajutor. So, să trecem la treabă!

Așa cum v-am spus mai sus, eu toate lucrurile le-am cumpărat după ce am născut, asta pentru că am fost eu mai superstițioasă. Am ales să comand totul online și pentru restul lucrurilor pe care nu le puteam comanda, m-a ajutat soțul meu care a achiziționat tot ceea ce îmi doream și știa că e pe placul meu.

Zâmbetul bebelușului și privirea lui plină de inocență îți dau puterea și încrederea că vei reuși să faci față cu brio noului stil de viață. Pentru a te ajuta să iți fie cât mai ușor să te organizezi și să te pregătești, deoarece știm că a fi mamă este cea mai grea meserie, am întocmit o listă cu sfaturi utile și produse necesare pentru a-i ura ”Bun venit!” noului membru al familiei tale.

Nu se compară nimic cu bucuria de a-l aduce acasă pe bebe, de aceea este foarte important momentul în care acesta este scos din maternitate. La prima lui ieșire în oraș, bebelușul tău trebuie să aibă o ținută adecvată anotimpului și temperaturii de afară. Noi am ales un set practic cu 18 piese (body-uri, jacheta, pantaloni, mănuși, căciulițe, păturică, șosete etc).

Pentru că eu am născut la Brașov și aveam mult drum de parcurs până acasă, l-am scos pe bebe din spital în scoica pe care o achiziționasem împreună cu landoul și partea sport. Mai exact am comandat un cărucior 3 în 1 de la Venicci (apasă aici) , care le avea pe toate. Îl recomand cu mare drag, pentru că este foarte util, rezistent, are suspensii, are și geantă și huse de ploaie și plasă împotriva insectelor, suport de pahar și multe alte funcții importante (o să vă povestesc mai multe despre alegerea căruciorului, dar într-un alt articol). Pe lângă tot ce v-am spus mai sus despre cărucior, pot să vă spun că a fost și foarte accesibil ca preț.

După ce am stabilit că avem nevoie de hăinuțe pentru externare, un coșuleț sau o scoică pentru a-l transporta până acasă, trebuie să avem în vedere și camera lui, sau spațiul în care îl veți primi. Noi am ales să îl ținem cu noi în cameră până ce mai crește, pentru a-l putea supraveghea mai bine, așa că singurul lucru de care a trebuit să ne asigurăm a fost să fie foarte bine pus la punct locul, curățat și organizat. Să dăm drumul la lista, fetelor!

1. Pătuț

L-am achiziționat de la Marvis (apasă aici). Am căutat foarte mult un pătuț în culoarea wenge, pentru că așa avem toată mobila în casă. Aici a fost singurul loc unde am găsit un pătuț pe placul nostru și să fie practic. Pătuțul are sistem de legănare, roți și este din lemn.

2. Saltea

Pentru pătuț am achiziționat o saltea cu Aloe Vera care să ofere bebelușului nopți odihnitoare. Salteaua are o husa din bumbac 100%, are canale de aer verticale, din fibra de cocos, este anti sufocare și antialergică și multe alte caracteristici care o fac să fie perfectă pentru bebelușul nostru.

Tot pentru pătuț avem nevoie și de:

3. Așternuturi

Părerea mea este că două sau chiar trei sunt necesare, căci mai ales în primele luni trebuie să existe măcar un așternut de rezervă în dulap, gata oricând pentru a-l schimba pe cel folosit.

4. Bumper

Un alt lucru important pentru pătuț și siguranța bebelușului este bumper-ul (sau apărătoare așa cum le spunem noi). Eu am ales unul împletit din bumbac care este suuper folositor. Am comandat de pe EMAG un astfel de bumper. (vezi aici).

5. Protecție saltea

Am mai cumpărat și o protecție de saltea pe măsurile necesare, care ne ajută la evitarea accidentelor fiind impermeabilă (lichidele nu ajung la saltea).

6. Păturică

O păturică sau chiar două pentru bebe. De evitat cele din fleece, noi am ales unele din bumbac.

7. Jucării pentru pătuț

Câteva jucărele pentru pătuț. Caruselul muzical ne-a ajutat foarte mult în primele luni de viață, căci îl liniștea foarte tare. Am cumpărat unul cu sunetele din natură și lampă de veghe (l-am achiziționat tot de pe EMAG – apasă aici pentru a vedea).

Am terminat și cu accesoriile pentru pătuț, așa că trecem mai departe. Bebelușul nostru are nevoie și de spații de depozitare a lucrurilor, așa că i-am rezervat un dulap numai al lui, unde am depozitat toate lucrușoarele pe care le-am cumpărat pentru el (hăinuțe, scutece, creme etc). Am mai achiziționat și o saltea pentru înfășat care a fost foarte folositoare în primele luni de viață. Eu am ales-o pe aceasta (vezi aici)

Un alt aspect important este hrana bebelușului, așa că trebuie să ne asigurăm că avem tot ce trebuie.

8. Biberoane și tetine

1-2 biberoane mici (de maxim 120 ml) sunt suficiente dacă alăptezi. Dacă dai formulă completare sau doar formulă, ai nevoie de mai multe, dar și de dimensiuni diferite. La început cele de 120 ml sunt mai bune pentru că faci puțin lapte și au gradațiile mai distanțate, iar apoi pe măsura ce crește cantitatea de lapte, sunt necesare biberoane de 250 ml. Tetinele cu 1 gaură se folosesc în prima lună, apoi se poate trece la 2 găuri, 3, 4, etc. Eu am ales biberoanele de la Philips Avent (apasă aici pentru mai multe detalii)

9. Perie pentru biberoane

Peria pentru biberoane este utilă și dacă alăptezi și ii mai dai uneori un biberon, dar nu obligatorie. Poți folosi și un burete. Dacă dai formulă, este necesara, ușurează mult spălatul biberoanelor. Eu am achiziționat o astfel de perie tot de la Philips. (vezi aici)

10. Suzete

Câteva suzete vor fi suficiente pentru primele luni. Ai grijă să le iei pe cele potrivite vârstei bebelușului. Suzetele le-am achiziționat tot de la Philips Avent (vezi aici mai multe detalii).

11. Formulă de lapte

În cazul în care nu alăptezi, sau nu ai destul lapte matern, ai nevoie de lapte praf pentru a-i oferi bebelușului tău cantitatea necesară pentru a fi satisfăcut. Eu am ales să ii dau laptele Topfer, tot de aici ii dau și cerealele. Le recomand cu mare drag (vezi aici)

12. Sterilizator electric sau pentru cuptorul cu microunde

Eu am ales unul electric, tot de la Philips Avent (cel pentru 6 biberoane) (vezi aici)

13. Pompă pentru sâni

Este posibil să aveți nevoie și de o pompă pentru sâni în cazul în care trebuie stimulată lactația sau aveți furia laptelui. Eu am achiziționat-o pe cea de la Philips Avent, manuală. Nu mi-am dorit una electrică tocmai pentru a nu agresa sânul foarte tare, însă cea electrică este mult mai eficientă. (vezi aici)

14. Protecții pentru mamelon (vezi aici)

Protectoarele pentru mameloane sunt concepute să te ajute să alăptezi atunci când ai probleme cu mameloanele sau bebelușul are dificultăți de atașare la sân.

15. Balsam pentru sâni sau lanolină

Pentru a preveni iritarea țesutului sânului și, ulterior distrugerea vaselor, poți folosi un unguent cu lanolină după fiecare sesiune de alăptare. Eu am folosit Multi Mam (vezi aici)

16. Pungi stocare lapte matern

17. Detergent pentru spălat biberoane

Acum că ne-am gândit cum să îl satisfacem pe bebe, ce avem nevoie pentru a-l hrăni corespunzător, trebuie să ne gândim și la partea de igienă și îngrijire.

18. Cădiță

Noi am ales o cădiță cu suport anatomic și metalic, astfel încât să îmi fie mai ușor să îl spăl pe bebe. Scăpăm de durerile de spate și ii oferim și lui confortul necesar. (vezi aici)

19. Prosopele

Cele mai bune sunt cele din bumbac, cu glugă. Le poți achiziționa de oriunde, important e să fie din bumbac. Eu le-am achiziționat tot de pe Emag. (vezi aici)

20. Gel de duș, ulei, creme hidratante

Eu am ales întreaga gamă de la LA ROCHE-POSAY, căci așa mi-a recomandat doamna doctor, în funcție de pielea bebelușului nostru. (vezi aici) Inițial am încercat Bioderma, pentru că așa foloseau cei de la clinica unde am născut, însă nu pot să spun că am fost prea mulțumită de efectele pe care le-a avut asupra pielii. Se irita destul de tare și destul de des.

21. Crema pentru iritații de la scutec

Eu am folosit Bepanthen. Este cea mai bună. O găsiți în orice farmacie.

22. Ser fiziologic

23. Pad-uri pentru șters fața bebelușului

24. Scutece și șervețele umede + scutece înfășat de unică folosință (eu am ales Huggies, sunt mult mai bune decât Pampers)

25. Detergent special pentru bebe (eu am folosit Persil sensitive)

26. Set îngrijire bebe (forfecuță, perie etc)

Eu am achiziționat un set complet de la Philips (vezi aici)

27. Comprese sterile

28. Betadină și baneocin pudră pentru buric

29. Apă de mare pentru nas

30. Infacol pentru colici (la noi nu a fost cazul, însă l-am primit de la spital)

31. Vigantol oil (vitamina D3) are rolul de a grăbi procesul de închidere a fontanelei.

32. Păturici din muselină și din finet ( sunt bune pe post de pături, de bavete, să ștergi copilul după ce face baie (sunt mai moi decât prosopul), pentru înfășat, etc)

Alte lucruri necesare pentru camera bebelușului, care să vă facă viața mai ușoară și să ii ofere lui bebe cele mai bune condiții sunt:

33. Termometru pentru apă

Eu nu am achiziționat, pentru că avea cădița deja incorporat.

34. Cântar

Nu știu cât de util a fost, pentru că l-am cântărit doar de câteva ori, în general îl cântăream la doctor. nu e absolut necesar, pentru că nici foarte ieftin nu este.

35. Termometru pentru cameră

Dacă nu aveți deja unul, ar fi indicat să cumpărați, căci este foarte folositor. In cameră nu trebuie să fie foarte cald. Asta ar putea să ii creeze disconfort lui bebe.

36. Lampă de veghe

Am achiziționat-o de pe EMAG, pentru că arăta foarte drăguț. este portabilă, cu lumină LED. (vezi aici)

37. Baby monitor

Noi am achiziționat o cameră de la Motorola, pe care o poți controla din telefon printr-o aplicație și care se conectează la WIFI. Permite rotirea la 360 grade, înclinarea stânga, dreapta, sus, jos și mărirea imaginii, astfel încât să pot supraveghea toate unghiurile încăperii în care se află copilul. V-am lăsat link să citiți mai multe despre ea. Este foarte bună, o recomand. te anunță la fiecare mișcare detectată, ii poți pune muzică lui bebe și chiar poți vorbi cu el prin intermediul aplicației. (vezi aici)

38. Coș pentru scutece + rezerve coș

Acest coș merită toți banii. Eu l-am cumpărat mai mult de curiozitate, însă de atunci îl recomand tuturor. Este un coș care împachetează și sigilează individual fiecare scutec, îndepărtând mirosurile neplăcute și germenii în doar câteva secunde. Genial! (vezi aici)

39. Perna pentru alăptat

Mie mi-a fost foarte utilă perna pe care am folosit-o in sarcină și care m-a ajutat să am un somn liniștit. Tot pe aceea am folosit-o și pentru alăptare. So.. dacă aveți deja, nu e nevoie să mai investiți banii într-una nouă. (vezi aici)

40. Leagăn și balansoar rotativ

Noi am achiziționat unul de la Joie și suntem super încântați de alegerea făcută. Un leagăn extrem de versatil, cu mișcări de legănare diverse, care se transformă rapid într-un șezlong portabil, extrem de confortabil. Era locul în care bebe se relaxa instant. (vezi aici)

Cam acestea au fost toate produsele esențiale pe care noi le-am cumpărat pentru venirea bebelușului pe lume. Bineînțeles, am primit și foarte multe lucruri din partea celor dragi. Cele mai multe au fost hăinuțe și jucării, așa că din acest punct de vedere nu ne-am pregătit prea tare. Am cumpărat câteva hăinuțe preferate, pe care ni le-am dorit foarte tare.

Dragi mămici sau viitoare mămici, sper ca aceste recomandări să vă fie de ajutor, să vă facă viața mai ușoară și cumpărăturile mai relaxate. Chiar nu e cazul să vă stresați acum, când lucrurile încep să devină din ce în ce mai reale și frumoase.

So, vă pupăcesc!

Blondie.