Cum să slăbești sănătos și repede cu Lioara

Hello drăguțeilor! Sper că v-am lipsit și sper că vă bucurați la fel de mult ca mine că am revenit cu un nou articol aici pe blog. Știu că am lipsit ceva timp, însă mi-am dorit să vin cu un subiect foarte drag mie. Este vorba despre nutriție și stil de viață sănătos, un lucru cu care ne confruntăm zilnic și care ne dă bătăi de cap de cele mai multe ori pentru că fie nu reușim să ne găsim ambiția, motivația, fie nu găsim un echilibru în viața noastră, fie nu suntem documentați și nu știm cum ar trebui să procedăm pentru a ne atinge scopul.

Ei bine, m-am lovit de foarte multe ori de acest subiect și întotdeauna am fost în căutarea unui regim alimentar, pe care să îl transform într-un stil de viață și a durat destul de mult până am găsit secretul, însă astăzi alături de Lioara ne-am hotărât să împărtășim câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări și câteva secrete ale unui stil de viață sănătos.

Am cunoscut-o pe Lioara in mediul online și timp de câteva luni am analizat-o din umbră, i-am urmărit postările și am încercat să o cunosc prin prisma lucrurilor pe care le povestea și le posta, însă cel mai bine am reușit să îmi dau seama despre ce fel de persoana e datorită clienților ei și a rezultatelor lor. astfel că m-am hotărât să o abordez și să ii propun acest interviu minunat, pe care să îl aduc în atenția voastră.

1. Care este povestea ta? Cum ai reușit să iți transformi pasiunea in job?

Povestea mea a început dintr-un hobby și o necesitate in același timp. M-am luptat cu kilogramele in plus din adolescență și pot spune că am fost propriul experiment pe tot ceea ce înseamnă  < diete de slăbit >. Am suferit extrem de mult din cauza kilogramelor in plus, iar o altă caracteristică care consider că m-a ajutat să iubesc ceea ce fac a fost grija obsesivă față de cei de lângă mine.  Cea mai mare satisfacție a mea este când am privilegiul să ajut, să am grijă de persoana care are încredere in mine.

2. Ne poți spune câteva reguli importante pentru un stil de viață sănătos, care ne poate ajuta să pierdem din kilogramele in plus?

Regulile importante pentru un stil de viată sănătos, astăzi in sec XXI

  • Nutriția optimă. Avem nevoie de bun simț și de alegeri inteligente și bine gândite. Aici mă refer in primul rând să avem o alimentație foarte diversificată.
  • Să gândim înainte de răsfățul gustului prin consumul alimentelor hipercalorice, pline de zahăr, sare si grăsimi. Una este să te răsfeți culinar o dată pe săptămână și altceva este să te răsfeți zilnic cu preparate care iți încântă doar simțul gustului
  • Să ținem evidența consumul de apă zilnic
  • Să distrugem mitul de a mânca totul din farfurie pentru a primi un desert
  • Să nu devenim obsedați/e de greutatea ideală și să ajungem la categoria de subponderal doar din prisma imaginii date de societatea de astăzi
  • Să trăim in armonie, să întindem mâna ajutând pe cel de lângă noi și să încetăm să punem etichete negative persoanelor de lângă noi.
  • Să apreciem valoarea timpului pentru că este una din resursele noastre cele mai importante.

3. Cum calculăm cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic?

Cantitatea de apă trebuie calculată in fucție de vârstă, sex, activitatea fizică pe parcursul zilei. Cea mai ușoară tehnică este să înmulțim kg actuale cu 25ml/kg corp ( la o activitate sedentară ) iar optimul la 33ml/kg corp.

4. Ce le recomanzi persoanelor care nu consumă apă? Cum ar putea stimula creșterea consumului de apă?

In momentul in care te-ai hotărât să ai in evidență consumul de apă trebuie făcut progresiv. Ideal este ca in fiecare zi să crești consumul cu cca 250 ml până ajungi la targetul final. Recomand cu mare căldură să se folosească sticle de 0,5l tocmai ca să reușești să monitorizezi mai ușor.

5. Când este momentul să facem o vizită la nutriționist?

Vizita la un consultant in nutriție poate fi făcută oricând. Nu trebuie să așteptăm momentul luării in greutate sau să avem o problemă de sănătate pentru a ajunge să fim atenți la farfuria noastră. Calitatea vieții este extrem de importantă și ar trebui să avem grijă de ea cât mai mult. Nu trebuie să ajungi la un consultant in nutriție doar din prisma kg in plus. Recomand clienților mei să aprecieze și să pună in valoare evaluarea corporală ( in biroul meu utilizăm aparatul Inboddy770 ) deoarece este extrem de important să ne cunoaștem compoziția corporală și unde trebuie să lucrăm pentru a avea un organism sănătos și puternic

6. Cum reușești să motivezi oamenii să nu trișeze in timpul regimului?

Cred ca partea mea privind motivația lor este un cca 20-30% datorită faptului că aceștia văd rezultate, satisfacția este imensă, iar restul le revine lor. Motivația fiecăruia este ținta, dorința de la începutul programului.  Motivația ar trebui să fie in primul rând sănătatea și nu greutatea ideală.

7. Care este principalul motiv pentru care oamenii ar trebui să apeleze la un nutriționist și nu la dietele pe care le găsesc online?

Principalul motiv este : informația, monitorizarea și cunoașterea acestui drum frumos și curat spre o alimentație sănătoasă, echilibrată. Sunt foarte multe informații eronate in mediul online și din punctul meu de vedere o întâlnire cu un consultant in nutriție este mai mult decât bine venită. De asemenea contează foarte mult să existe acea chimie și încredere cu persoana la care ai apelat.

8. Exista vreo diferență intre dietă și stil de viață sănătos?

Nu. Dieta reprezintă regimul alimentar de zi cu zi. Adică ce consumăm noi in perioada unei zilei. Din punctual meu de vedere dietă = stil de viață sănătos însă depinde de fiecare persoană. Cuvântul dietă este destul de clișeic iar in zilele noastre atunci când auzi acest cuvânt, in secunda 2 ne duce cu gândul la salate, piept de pui la grătar, broccoli și frunze și cam atât ( din păcate ).

9. Consideri că zahărul creează dependență? Cum putem scăpa de pofta de dulce sau cu ce putem înlocui zaharul?

Nu zahărul creează dependența. Momentan nimeni  nu consumă zahărul cu lingura din borcan pe ascuns noaptea.  Dorința de a consuma dulciuri este datorită dependenței stării de bine, de calm, care este evident doar de moment.  Dulciurile reprezintă o combinație intre zahăr, grăsimi și făină, nu doar de zahăr gol. In momentul in care dorești să elimini sau măcar să reduci consumul de dulciuri trebuie să crești aportul de grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși și hidratare. La început poți înlocui acel dulce cu un fruct integral ( in special cele de sezon ) sau cu fructe uscate dar evident atenție la cantitate. Orice exces poate sa îngrașe.

10. Ce părere ai despre consumul de carbohidrați? Ar trebui să ii eliminăm din alimentația noastră?

Nu, carbohidrații sunt extrem de importanți in alimentația noastră. Recomandarea este pentru consumul de carbohidrați complecși. Părerea mea este de a-i consuma la fiecare masă alături de legume crude sau gătite și da – și de o sursă de proteină animală/vegetală.

Ei bine, dragii mei, sper că acum sunteți mai motivați sau vă simțiți mai stăpâni pe voi pentru a începe un stil de viață sănătos și nu doar pentru a scăpa de kilogramele in plus, ci pentru starea noastră de bine atât fizică cât și psihică. Am observat că mă simt cel mai bine atunci când abordez un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere: plan nutrițional, dar și exerciții fizice. Organismul și fizicul meu sunt intr-o stare foarte bună și parcă toate-mi ies așa cum vreau eu, încrederea in mine este mai mare, ambiția este mai mare și satisfacția la fel.

Lioara este omul care iți poate fi alături cu o vorbă bună, cu un sfat util, cu informații interesante, chiar dacă este la distanță, așa că o puteți urmări pe contul ei de instagram pentru mai multe tips and tricks-uri și sper să vă fie de folos tot ceea ce v-am povestit astăzi.

Vă pupăcesc,

Blondie.