Activități in autoizolare

Hello! Pentru că am tot primit întrebări pe această temă, din partea voastră, am decis să scriu un articol care sper să vă fie de folos și să vă ridice puțin moralul. Cine știe? Poate vă dau idei de activități pe care le-ați putea face în această perioadă, în care dispunem de foooarte mult timp liber.

Eu sunt o persoană pozitivă de obicei așa că am ales să văd partea plină a paharului chiar și de această dată, când lucrurile nu sunt chiar așa cum ne-am fi dorit noi. Pozitivismul ne face să trecem mult mai ușor peste orice! Mie îmi place să cred că acest moment de respiro pentru toată planeta, ne-ar putea aduce foarte multe beneficii. Spre exemplu, avem mult mai mult timp pentru noi și pentru familia noastră, pentru cei pe care ii avem alături. Haideți să ne gândim de câte ori am spus această frază: mi-aș dori să am mai mult timp să…

Ei bine, acum este momentul să faci orice ți-ai dorit să faci la un moment dat, însă nu ai avut timp sau starea necesară. Pentru că de multe ori nu ne facem timp pentru lucrurile care ne-ar face plăcere, sau pentru momentele de relaxare. Eram într-o continuă fugă, și ori de câte ori ajungeam la linia de finish, ni se părea că tot mai putem puțin.

M-am gândit că ar fi drăguț să vă dau câteva idei de lucruri și activități pe care le-ați putea face în acest timp liber:

1. Ascultă muzică, pentru că muzica iți dă un vibe bun, iți dă energie. Fă-ți un playlist care să te scoată din starea ta de confort, ceva de vară, să te ducă cu gândul la vacanță, la festivaluri și la distracții. E gratis să visăm, nu-i așa?

2. Fă o listă de dorințe cu lucruri pe care iți dorești să le realizezi și setează-ți un termen limită pentru a le îndeplini. Spre exemplu: îmi doresc să am greutatea x până la vară, îmi doresc să învăț o limbă străină până anul viitor, îmi doresc să fac un curs de fotografie până împlinesc vârsta x etc.

3. Apropo de ceea ce vă spuneam mai sus, poți începe să înveți o limbă nouă. Există nenumărate cursuri pe Internet și nenumărate aplicații și video-uri care te pot ajuta să faci asta fără prea mult efort și fără bani.

4. Fă exerciții fizice, căci în perioada aceasta avem tendința să petrecem majoritatea timpului mâncând și uitându-ne la seriale. Așa că poți căuta diferite video-uri cu antrenamente online. Dacă nu ești destul de motivată și iți dorești să scapi de mai multe kilograme într-o perioadă scurtă, poți apela la un antrenor care să-ți ofere suport online.

5. Citește o carte, două, trei, câte poți și câte ai timp. Caută cărți cu povești care să te țină în suspans, cărți psihologice sau de dezvoltare personală. Alege ceva din care să și înveți ceva la sfârșit.

6. Caută rețete de mâncăruri pe care nu le-ai mai gătit până acum și încearcă-le tu cu mânuțele tale. Ar putea să iți trezească interesul acest domeniu. Pozează-le și împărtășește rețetele și cu urmăritorii tăi.

7. Reorganizează-ți lucrurile în casă, în dressing, unde crezi tu că ar fi nevoie. Poți face asta într-un mod mult mai creativ. Spre exemplu, iți poți organiza dressing-ul pe ținute. Poți crea anumite ținute posibile pentru fiecare anotimp în parte și astfel când trebuie să pleci undeva sau să ieși la o cafea, totul este mult mai simplu. Nu trebuie să mai stai să te gândești cu ce te îmbraci și ce combinații poți să faci.

8. Uite-te la seriale sau la filme. Alege ceva să te înveselească: o comedie ceva..pot să recomand două seriale tip TV show care mie mi-au plăcut destul de tare: The Circle, Love is Blind, iar un film  foarte mișto: The irishman

9. Pictează. Poți căuta imagini pe Internet și apoi să le reproduci prin picturi. este foarte interesant. Eu am încercat și pot să spun că m-am apropiat destul de tare de imaginile alese.

10. Alege câteva haine pe care nu le mai porți. Fie sunt deja uzate, fie nu iți mai plac sau te-ai plictisit de ele și fă-le anumite modificări care ar putea să te facă să le porți iar. Poate ai talent și iți găsești o nouă pasiune.

11. Dacă nu stai singur/ă joacă cu partenerul tău sau cu familia diverse jocuri cum ar fi rummy, Monopoly, Activity etc. Așa reușiți să vă apropiați mai tare și să vă dați seama că vă distrați chiar super tare.

12. Uite-te prin pozele vechi. Îți vei aminti de anumite momente și experiențe care iți vor da o stare bună.

13. Fă-ți un vision board. Caută câteva reviste pe care le ai prin casă și decupează imagini cu lucruri pe care le vezi și ți le dorești, sau din locuri în care ți-ai dori să mergi, mașina visurilor tale etc. Dacă ai și o imprimantă poți imprima diverse poze cu citate motivaționale, poze cu body goals etc. Chiar te ajută, căci le vezi în fiecare zi și vei fi din ce în ce mai motivat să realizezi ceea ce ți-ai propus.

14. Răsfață-te! Indiferent dacă ești fată sau băiat, câteva tratamente faciale iți vor prinde bine. Poate iți creezi o rutină și vei face acest lucru mai des, chiar dacă nu vei mai dispune de mult timp liber.

15. Dansează. poți căuta o melodie în vogă și să creezi un dans special, pe care îl poți împărtăși fie cu urmăritorii de pe instagram, fie de pe tiktok. Cine știe? poate lansezi un nou trend cu coregrafia ta.

16. Oricum perioada aceasta toate saloanele de înfrumusețare sunt închise, așa că iți poți face propriul salon la tine acasă. Îți poți achiziționa diverse ustensile și produse pentru a-ți face manichiura și pedichiura, sau pentru îngrijirea facială, corporală etc.

17. Poți urmări diferite tutoriale de pe youtube unde poți învăța să faci tot felul de lucruri, precum să editezi poze, să machiezi, să iți faci părul, să realizezi fotografii creative. 

18. Scrie un jurnal în care să povestești despre întâmplările tale zilnice, activități, amintiri, trăiri etc. Poți scrie motive pentru care ești fericit sau trist și poți căuta soluții și metode prin care vei putea să fii fericit mereu și să vezi partea buna a lucrurilor.

19. Dacă stai la casă, și ai varianta să ieși în grădină, poți face un picnic cu familia. Vă luați toate cele necesare din casă, o păturică, un coșuleț, câteva pahare și o boxă portabilă și vă puteți relaxa la soare. Nu-i asa ca suna bine?

20. Dacă iubitul tău e pasionat de jocurile pe playstation, xbox sau pc, poți totuși să ii faci o bucurie și să jucați împreună. s-ar bucura maxim să aibă companie. In plus, lucrurile în 2 sunt mult mai funny.

21. Putem ține legătura cu cei dragi pe Facetime sau Skype. Iți poți suna chiar cele mai bune prietene și să faceți cea mai tare video conferință în timp ce gătiți toate același lucru.

22. Puzzle. Caută un puzzle cu multe piese, ca să iți trezească creativitatea și imaginația.

23. Vizitează virtual muzee. Vă las un link unde puteți vizita de la distanță. Apasă aici

24. Karaoke. Cauta câteva melodii pe youtube și poți să faci o seară de karaoke pe cinste.

25. Treasure hunt. Ascunde câteva lucruri în casă, compune ghicitori și provoacă-i pe ceilalți din casă să găsească obiectele. Cine pierde, spală vasele. Haha 😂

26. Fă o cină romantică cu partenerul sau partenera ta. 

27. Încearcă yoga, pilates, ar putea să iți placă. În primul rând te solicită mai tare decât crezi și în al doilea rând te vei relaxa maxim.

28. Fă-ți un obicei dimineața. Spre exemplu, dacă ești mamă sau dacă lucrezi de acasă, aloca-ți jumătate de oră pentru a-ți bea cafeaua sau ceaiul. Începe-ți ziua cu 10 minute de strechting și te vei simți minunat.

29. Dacă stai la casă, fă un barbeque party în gradină cu cei aflați în auto izolare. Ai grijă să nu iți deranjezi vecinii, nu ar fi frumos.

30. Poți face Origami. Îți solicită la maxim imaginația și creativitatea, iar dacă mai ai și copii, pentru ei ar fi super distractiv.

Dragilor, acestea sunt propunerile mele în materie de activități pe care le putem face în casă pe timpul izolării. Sper că v-am dat idei și sper să vă fie de folos toate aceste propuneri. Priviți partea buna a lucrurilor, să stăm în casa noastră, în siguranță, cu atâtea  variante de activități, nu e chiar atât de rău. Ne putem redescoperi pe noi, pe cei dragi și avem ocazia să ne relaxam și să facem o pauză de la fuga continuă în care eram. Fiți pozitivi și activi, dar stând acasă, căci doar așa putem fi alături mai repede unii de alții. 

Vă puuup, 

Blondie.