De luni merg la sală

Hello! Am revenit cu un nou articol pe blog despre un subiect care ar putea să vă intereseze, într-o perioadă în care nu avem acces la sălile de sport și ne petrecem majoritatea timpului în casă, deci nu avem posibilitatea să alergăm în parc, să mergem cu bicicleta sau să facem orice activitate fizică în natură. Așa că m-am gândit să vă povestesc câteva lucruri pe care le fac în această perioadă pentru a avea grijă de greutatea mea.

Scuza că de luni mergem la sală nu se mai aplică, așa că trebuie să ne adunăm toată ambiția și toate forțele și să ne gândim că tot ceea ce facem va fi benefic pentru noi, pentru sănătatea noastră. Stare de bine, energie și muzică bună, un playlist bun și câteva echipamente care ne pot ajuta să ne facem antrenamentul zilnic. Eu am apelat la antrenamente personale online și un plan nutrițional personalizat. Am cumpărat o salteluță, săculeți pentru picioare și câteva gantere de diferite greutăți și sunt gata să îmi încep  exercițiile fizice, pe care le fac de 3 ori pe săptămână cu ajutorul lui Serea Robert (îl puteți găsi pe Instagram). Eu cu acest program, pe care l-am început acum 3 săptămâni am reușit să îmi recapăt energia și să scap de 2,5 kg. 

Este vorba despre un program online, unde ți se oferă suport atât pentru antrenamente cât și pentru planul nutrițional sau dieta, așa cum ii spunem noi. Eu primesc lunea, miercurea și vinerea video-uri cu tot ceea ce trebuie să fac, totul este foarte explicit și accesibil pentru toată lumea. În ceea ce privește planul nutrițional, este menționat ceea ce trebuie să consumăm în fiecare zi, în funcție de preferințele noastre. Nu este necesar să ai echipamente așa cum mi-am cumpărat eu. În general exercițiile se fac cu greutatea corpului, așa că totul e foarte simplu și eficient. Eu fac antrenamentele seara, pentru că atunci dispun de timp, însă poți să le faci la orice oră dorești. Mie îmi place foarte tare această idee de antrenamente online, pentru că e mult mai ușor să le faci chiar de la tine de acasă.

Să trecem la treabă! Eu încep antrenamentul cu 10 minute de stretching care este absolut necesar dacă te antrenezi în a doua parte a zilei deoarece mușchii care rămân încordați până la patru ore după sesiunea de antrenament îți pot pune mari probleme atunci când vrei să adormi. De asemenea, stretchingul relaxează și mintea și te ajută astfel să scapi de stresul acumulat pe parcursul zilei.

După ce am terminat una dintre cele mai importante părți ale antrenamentului, am început exercițiile propriu-zise:

30 Genuflexiuni normale – 4 serii

15 fandări laterale pe fiecare picior – 4 serii

50 sec plank 

15 genuflexiuni cu fandare în spate + spate – 4 serii (15 pe stângul și 15 pe dreptul)

30 sărituri în genuflexiuni – 4 serii

20 flotări cu ridicări de picior (pe fiecare picior) – 4 serii

15 fandări cu săritură pe fiecare picior – 4 serii

Intre fiecare exercițiu am pauză de 10 secunde – pentru a bea apă, însă în tot acest timp este indicat să ne mișcăm, nu să stăm pe loc, sau jos. după ce am terminat toate aceste exerciții, urmează câteva exerciții pentru abdomen. 

20 abdomene scurte – 4 serii 

20 forfecări – 4 serii

20 abdomene mână-picior opus – 4 serii

Done! Cam astea sunt exercițiile pe care le-am făcut eu într-una din zilele de antrenament. Fiecare antrenament este diferit, astfel încât să lucrez toate grupele de mușchi și toate părțile corpului, însă cel mai mult lucrez partea de fesier și picioare, pentru că acolo simt eu că am cea mai mare nevoie. În funcție de preferințe, antrenorul iți va oferi exerciții speciale nevoilor tale. 

Pe lângă exercițiile fizice, cel mai important lucru este planul nutrițional. 70% din rezultat este oferit de alimentație, cel puțin așa este la mine. Dacă am grijă ce mănânc, rezultatele apar imediat. Vă prezint unul dintre meniurile pe care le am într-o zi din săptămână.

Dimineața mea începe cu o linguriță de miere naturală și un pahar cu apă, după care la vreo oră îmi savurez cafeaua care e partea mea preferată din zi. 

Mic Dejun

Smoothie cu lapte de cocos + fructe (banană, kiwi, jumătate de măr) + semințe de chia. 

Omletă cu legume din două ouă (doar un gălbenuș)

Prânz

Somon la grătar cu legume la grătar

Piept de pui la grătar cu o salată verde

Cina

Supă cremă de legume

Salată cu ton

Dacă am poftă de dulce, consum un baton de la Gymbeam sau Prozis fără zahăr. Găsești pe site, tot felul de batoane sau alimente, într-o variantă mult mai sănătoasă. 

Cam asta este tot ceea ce fac eu în această perioadă, în care suntem nevoiți să ne petrecem timpul acasă. Eu zic ca este un mod foarte eficient de a avea grijă de tine și de corpul tău, chiar dacă se petrece acasă, online și fără echipamente. So, sper că acest articol să vă fie de folos și să abordați un mod de viață sănătos, care să vă ofere un vibe bun, încredere și energie. 

Nu uitați #stayhome and #staysafe

Vă puuup, 

Blondie