Ce să faci in Dubai? Jurnal de călătorie

Hello! Pentru că perioada aceasta nu avem nicio șansă să plecăm în vacanță, singura modalitate să schimbăm decorul fiind să mergem din dormitor în bucătărie și din bucătărie în balcon (dacă avem) am început să mă uit la pozele din vacanțe și am constatat că m-am îndrăgostit de ultimul loc vizitat.

Chiar dacă eram super indeciși dacă să plecăm în această vacanță, mă bucur enorm că am hotărât să mergem, pentru că mi-a plăcut enorm. Am fost alături de oameni super cool și am vizitat multe locuri, despre care o să vă povestesc și vouă în acest articol.

Am fost plecați pentru 4 zile , însă pentru mine au fost suficiente, căci nu imi place să petrecem foarte mult timp in același loc. Nu am avut timp să mergem la plajă, însă nici vremea nu era una tocmai potrivită. Noi am plecat pe 12 februarie și ne-am întors pe 16 seara. Vremea era una frumoasă, dar răcoroasă – o gecuță, un sacou tot trebuia să ai la tine. Din punctul meu de vedere, o vreme perfectă pentru vizitat și făcut poze – nici prea cald, dar nici foarte frig.

Vă spun că am plecat cu o teamă, căci de abia ce începuse treaba cu Coronavirus și foarte multă lume își anula zborurile și plecările. În Dubai nu erau confirmate cazuri, însă ne temeam de faptul că avem contact cu multe persoane în aeroport și avion. Ne-am documentat, ne-am pregătit cu măști, mănuși, dezinfectat și curaj și am pornit spre aeroport, de unde urma să decolăm la ora 23:50. Zborul a durat 5 ore, timp în care am văzut 2 filme. (mi-am instalat Netflix și am descărcat câteva filme înainte să mă urc în avion). Să vorbim despre o parte puțin neplăcută, avionul. Am zburat cu Flydubai, o companie ok din câte știu eu, însă cu aeronave foarte foarte incomode. Spațiul era foarte mic intre scaunul pe care stăteam și cel din fața mea, iar pentru 5 ore de stat, a fost destul de rău. În rest, zborul mi s-a părut foarte ok, nu au existat turbulențe, aterizarea și decolarea au fost cât se poate de ok.

Într-un final, am ajuns în aeroport. am prezentat actele, am trecut repede de toate verificările (noi am avut bagaje de mână (7 kg/pers), tocmai să evităm timpul pierdut în așteptarea bagajelor și în plus am avut la noi fix strictul necesar.

Taxi taxi! Am ajuns la partea cea mai interesantă.. ieșirea la realitate. Am comandat repede un Uber și am pornit spre hotel, care se afla în Dubai Marina. Următoarea dată îmi doresc să stau în zona Burj Khalifa (sunt mai multe lucruri interesante de făcut în zona aceea).

Hotelul la care am stat se numește Wyndham și are 4 stele. Mie mi-a plăcut foarte tare acest hotel, aveam un mic-dejun super delicios și diversificat, camerele erau foarte drăguțe, patul foarte confortabil. Se făcea curățenie zilnic, cu simț de răspundere și asta mi-a plăcut foarte tare. Un lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere în cazul în care luați zborul de seară, este să optați pentru early check-in. Noi nu am avut în vedere acest lucru și am fost nevoiți să așteptăm câteva ore până să intrăm în camere. Eram destul de obosiți având în vedere faptul că nu prea am dormit în avion, însă ne-am asumat acest lucru și am așteptat până ce au fost gata camerele. Bineînțeles că personalul de acolo a fost foarte drăguț cu noi și ne-au înțeles și au făcut tot posibilul să ne cazeze cât mai repede.

Pentru că mai aveam totuși ceva de stat, am decis să mergem să luam micul dejun undeva pe plajă, să ne relaxăm puțin și să ne obișnuim cu temperatura de acolo, care apropo era mi-nu-na-tă. Nu am căutat prea mult, sinceră să fiu. Am ales un restaurant care părea cel mai ok și cel mai curat. The Bosporus – the beach JBR se numește restaurantul și o să vă las aici o poză cu ceea ce am comandat. Of, acum chiar mi s-a făcut dor. Mâncarea a fost foarte bună, am comandat un meniu pentru 2 persoane (mai exact tot ceea ce vedeți în poză era pentru 2 persoane). 

The Bosporus – the beach JBR

Ne-am mai plimbat puțin pe plajă și am pornit înapoi spre hotel pentru că erau gata camerele. Am decis să ne odihnim puțin, să fim fresh, pregătiți de vizitat. Am ales să mergem la Miracle Garden în prima zi și la Global Village, pentru că erau pe lista noastră de dorințe și erau la distanțe mici, așa că puteam ajunge destul de repede. Am ales să începem cu  Miracle Garden și apoi să ne petrecem restul serii la Global Village, pentru că necesită mult timp să îl vizitezi pe tot.

Acum să vă povestesc puțin despre Miracle Garden, care este un loc absolut minunat, plin de culoare și foarte frumos aranjat. Oamenii de acolo chiar știu să facă lucruri impresionante. Panseluțe, mușcate și gălbenele (pentru că aceste specii de flori rezistă cel mai bine la temperaturile ridicate din Dubai) sunt aranjate în diferite forme: mașini, inimioare, ceasuri, delfini, diferite personaje, au chiar și un avion imens din flori. Genial! Ai impresia că pur și simplu intri într-o lume fantastică. Am petrecut acolo aproximativ 2 ore, timp în care am văzut cele mai frumoase creații din flori, am făcut poze și ne-am relaxat. Are o suprafață de 7ha și aici poți găsi bolte în formă de inimă, pline cu flori, ursuleț de 3 metri îmbrăcat în flori, fluturi din flori, case acoperite cu flori, dar și un avion  Emirates Airbus A380 în mărime naturală, fiecare centimetru din el fiind acoperit de flori.

Miracle Garden

 V-am spus mai sus că stabilisem să vedem și Global Village în aceeași zi și chiar asta a continuat să se întâmple. Global Village combină culturi din 90 de țări din întreaga lume la un loc. Este cel mai mare proiect de turism, agrement, cumpărături și divertisment din lume. Pe mine m-a super impresionat acest loc. S-au gândit la absolut toate detaliile. Acest mini orășel aduce culturi din toată lumea, aici poți găsi diverse mâncăruri din peste  90 de țări, atracții turistice celebre cât și zone destinate shopping-ului, de unde poți cumpăra produse cunoscute țării respective. De aici am cumpărat celebrele parfumuri arăbești, pentru că erau foarte multe magazine cu astfel de produse și găseai foarte multe variante.

 O nouă zi, o nouă aventură. A doua zi am decis să mergem să facem safari în deșert, iar pentru această excursie există doua posibilități: fie în prima parte a zilei, fie după-amiază. Pentru că seara era destul de răcoare, am decis să alegem varianta de dimineață și pentru noi a fost perfect. Bănuiesc că și după-amiază este frumos, ținând cont de faptul că apune soarele și poți face niște fotografii superbe. Am ales varianta de 4 ore, fără mese incluse, doar dune bashing și posibilitatea de a te plimba cu cămila. Eu nu mi-am dorit să mă plimb cu cămila. Nu e chiar cel mai plăcut lucru. Am făcut asta când aveam vreo 14 ani și sincer nu mi se pare ceva wow.

După safari am mers repede la hotel să ne pregătim pentru că ne doream să ajungem în zona Burj Khalifa și Dubai Mall, să vedem apusul acolo. Vă recomand să vă luați biletele online pentru a urca in Burj Khalifa, pentru că e mult mai ok prețul și scutiți statul la rând. Noi nu am făcut asta și am constatat că dacă așteptăm la rând pierdem show-ul fântânilor, așa că am decis să nu mai urcăm. Next time! Avem un motiv să ne reîntoarcem în Dubai. Haha!

Burj Khalifa

 Între timp, până începea show-ul fântânilor, am intrat în Dubai Mall să nu ratăm și vestitul lor centru comercial, care pare mai mult un orășel decât un mall. Am urcat la etajul 2 sau 3 în zona de baruri și restaurante, unde am găsit câteva terase suuper tari cu un view chiar spre fântâni. Genial! Am văzut show-ul chiar de la înălțime, savurând o limonadă rece. Tot acolo am servit și cina, care a fost delicioasă!

 Si se apropie finalul, așa că încercăm să profităm la maxim. A treia zi am plecat în Abu Dhabi și ne-am rezervat toată ziua pentru a vizita tot ce e de vizitat acolo. Am fost la Ferrari World iar printre atracțiile parcului se numără un montagne-russe, numit Formula Rossa, despre care organizatorii spun că este cel mai rapid din lume, cu viteze ce pot atinge 240 km/h în 4,9 secunde, și recreaza senzațiile din timpul unei curse de F1. A urmat apoi o plimbare pe Corniche, o șosea unică care pare să întrunească toate elementele ce definesc Abu Dhabi ca și capitală a luxului și eleganței. Bulevardul se întinde pe o lungime de 9 km fiind una dintre cele mai populare atracții de acolo. De-a lungul bulevardului a fost amenajată o plajă modernă, superbă.

 Excursia noastră a continuat cu o oprire la Heritage Village. Sincer, nu am prea multe de spus despre această locație. Nu pot să spun că m-a impresionat în vreun fel. Singurul lucru care mi-a plăcut fiind faptul că am putut ajunge la plajă. În rest, nimic impresionant. nu regret ca l-am văzut, însă nu aș mai merge a doua oară.

 Ultima oprire în Abu Dhabi, a fost, bineînțeles, la celebra moschee Sheikh Zayed, a șasea ca mărime din lume. Este un loc care trebuie văzut în mod obligatoriu pentru că iți taie pur și simplu respirația. Este una dintre puținele moschei din zonă unde au voie să intre și cei care nu sunt musulmani, însă pentru asta trebuie să fii îmbrăcat mai mult decât adecvat. Bărbații trebuie să poarte obligatoriu pantaloni lungi, iar femeile în cazul în care nu sunt acoperite complet, primesc abaya înainte de a intra în moschee. După ce toată lumea este îmbrăcată corespunzător, începe oficial turul. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vizitezi acest loc: apropierile nu sunt permise, pozele în care partenerul iți tine mâna pe spate sau în care este mult prea apropiat de tine, vor fi șterse de către cei care au rolul de a supraveghea. Trebuie să ai în vedere că nu este permis să ai părul la vedere. El trebuie prins sau ascuns cât se poate de mult.

Moscheea Sheikh Zayed

 Un loc absolut superb, unde iți poți găsi liniștea sufletească, totul fiind de un alb impecabil. Curtea interioară, care acoperă o suprafață de 17.000 de metri pătrați cu marmură albă și mozaic cu flori, aproape că te orbește. Aici se află unul dintre cele mai mari candelabre din lume, care are 10 metri diametru și 15 metri lungime, cântărind nu mai puțin de 12 tone. Speechless!

Un alt lucru interesant al vizitei mele în Abu Dhabi a fost The Emirates Palace, unul dintre cele mai luxoase și elegante hoteluri din lume. La exterior pare a fi un palat imens, care te lasă fără cuvinte. Hotelul, aparținând grupului Kempinski, pe care toate fetele îl recunosc după faptul că aici s-a filmat filmul “Sex and the City”, are aproape 1 milion de metri pătrați suprafață desfășurată. Și așa se încheie vizita noastră în Abu Dhabi.. See you next time, baby!

Am pornit spre Dubai Marina, acolo unde am și cinat în seara respectivă, însă ne-am dat seama că încă mai aveam energie să vedem și Burj Al Arab, chiar la apus. Vă las poze, căci eu nu pot să exprim în cuvinte ce view frumos am avut. Am petrecut în jur de o oră la apus, am făcut poze și apoi am pornit ușor intr-o plimbare pe plajă.

Burj Al Arab

Seara a continuat cu un alt view interesant, chiar de la The Shades Lounge, un lounge cu terasă și un infinity pool, aflat în interiorul hotelului The Address. un loc unde poți consuma shisha, mâncare foarte bună, dar și un pahar de vin. Ne-am răsfățat că doar următoarea zi urma să plecăm…

Ultima zi am petrecut-o în Old Town, o fereastră către viața de zi cu zi a localnicilor, care găzduiește piețe tradiționale, meniuri autentice și experiențe culturale. Am petrecut în jur de 3 ore în acel bazar plin cu mirodenii, suveniruri și tot felul de bunătăți și apoi am pornit spre aeroport, pentru că oficial vacanța noastră se termina în 2 ore.

Dacă citești aceste rânduri înseamnă că ai aflat toate experiențele mele din Dubai. Sper că acest articol să vă fie de folos în cazul în care urmează să plecați în vacanță acolo, sau vă doriți să mergeți în viitorul apropiat. Singurul lucru pe care mi-aș mai fi dorit să îl fac pe lângă acela de a urca în Burj Khalifa, era să servim cina la Nusr-et, însă pentru acest lucru ar fi fost nevoie de o rezervare (mai ales că am fost intr-o perioadă aglomerată – 14 feb, însă am înțeles că întotdeauna este full, așa că o rezervare e bine-venită), dar cu siguranță data viitoare voi avea ocazia să fac și ceea ce nu am reușit de aceasta dată.

Vă puuuup,

 Blondie