Idei de cadouri pentru nou născuți și copii până la 4 ani

Hello dragilor! Am venit cu noi propuneri, pentru că am observat că am foarte mulți părinți in comunitatea mea și m-am gândit că ar fi super fain să facem o lista de cadouri pentru nou născuți și copii până la 4 ani, puțin mai detaliată, astfel încât să îl inspirăm pe Moș Crăciun. Înainte de toate aș vrea să vă povestesc puțin despre experiența noastră ca părinți și ca ajutoare ale Moșului. Vladimir are doar 1 an și jumătate, așa că de abia acum începe să conștientizeze ceea ce se întâmplă, iar anul acesta este un an special pentru noi, plin de magie.

Iubim Crăciunul și sperăm ca și el să îl iubească la fel de mult, și aici nu mă refer la bucuria de a primi daruri, ci la bucuria pe care o transmite această sărbătoare, ne dorim să se bucure de datini, de timpul petrecut cu familia, de împodobitul bradului, de mirosul de cozonac, de simplitatea lucrurilor. Vom avea grijă să ii povestim ceea ce semnifică aceasta sărbătoare și să îl facem să o iubească la fel de mult ca noi.

Ei bine, doar ce a trecut Moș Nicolae și mi-am dat seama că dacă in anii trecuți eram bucuroși de ceea ce ne-a pus Moșul in ghetuțe, anul acesta fericirea a venit din altă parte. Totul a fost diferit, mai exact toată fericirea noastră se afla lângă ghetuțe, căutând curios ceea ce a lăsat Moșul. Un sentiment atât de frumos, o bucurie enormă atât din partea noastră, cât și a lui Vladimir. Pentru noi acesta a fost cel mai frumos cadou.

Zic să nu mai pierdem timpul, pentru că Moșul are nevoie mare de ajutor. Cu siguranță toți spiridușii lui sunt deja ocupați și are nevoie de forțe proaspete. Să dăm drumul la lista de cadouri, astfel încât Moșul să termine toate cadourile de împachetat până la Crăciun!

La prima vedere poate părea foarte simplu să mulțumești un copil, insă lucrurile nu stau chiar așa, iar eu in calitate de mamă vă pot spune acest lucru sincer și deschis. Fiecare copil are criteriile lui de a-și alege jucăria preferată sau obiectul preferat. Cel mai bine ar fi să clasificăm ideile in funcție de vârsta copilului/bebelușului, pentru că așa v-ar fi mai ușor să găsiți ceea ce vă interesează.

Copii 0-12 luni (până la 1 an)

  1. Spațiu de joacă

Vă mai amintiți când ne făceam cort din câteva cărți și o pătură? Sau foloseam toate scaunele mamei din casă să ne facem loc de ascuns? Ei bine, cu siguranță orice părinte și-ar dori ca puiuțul lor să aibă și el spațiul lui de joacă, așa că un cort ar fi minunat pentru a-și petrece timpul jucându-se (click aici) sau o piscinuță cu bile, care btw este superbă, o avem și noi și bebe este foarte încântat de ea (click aici)

O salteluță pentru joacă este ideală, mai ales când incă sunt mici și nu se deplasează prea mult, iar la BunnyBoo găsiți ceva foarte special și diferit (click aici). Hip hip uraaa! Un mini tobogan (click aici) i-ar încânta maxim, mai ales in perioadele reci ale anului, când vremea nu permite ieșitul in parc, chiar și un leagăn fiind o opțiune bună (click aici)

Iată că locul de joacă al copilului este aproape gata, însă nu aș vrea să uit unul dintre lucrușoarele importante și anume masa cu scăunel (click aici) , acolo unde poate colora, picta sau pur și simplu mânca, in cazul in care nu are stare să mai stea in scăunelul de masă, așa cum e și cazul nostru.

Un fotoliu va completa intregul decor, iar acesta este o opțiune wow (click aici) și il puteți găsi pe mai multe culori.

2. Jucării

Cele de dentiție ar putea fi una dintre cele mai ușoare variante, atunci când ne gândim la un bebeluș. Cu siguranță niciodată nu sunt prea multe, însă cea mai bună ever, pe care Vladimir a preferat-o este aceasta (click aici). Altă variantă: (click aici)

Jucărelele de pluș (cele sub formă de păturică) sunt foarte cute, mai ales dacă au și ceva animăluțe drăguțe (click aici). Tot la jucărelele de pluș voi încadra și acest iepuraș care poate deveni o lampă de veghe minunată (click aici), dar și animăluțele vorbitoare, precum acest elefănțel (click aici) sau varianta pentru fetițe (click aici). Lui Vladimir i-a plăcut maxim acest elefănțel, râdea și se bucura de fiecare dată când îl vedea.

Centrele de activități pentru bebeluși reprezintă distracția lor principală, așa că merită să menționăm și acest produs aici, in lista noastră de cadouri. Am câteva variante super faine precum cel de la Babyneeds (click aici), o varianta tip ursuleț (click aici) sau varianta de lemn de la Elcokids (click aici).

Ne vine sau nu să credem, copilul crește și învață să meargă, așa că i-ar ajuta maxim un antepremergător care poate fi și un mod de învățare foarte bun care ii va stimula și gândirea (click aici).

3. La masă

Un set de masă care să conțină farfuriuță, păhărel și tacâmuri, ar putea să ii stârnească pofta de mâncare și să îl atragă mai mult această activitate. Majoritatea piticilor se plictisesc la masă. Iată câteva variante (click aici) sau (click aici)

4. La somn

Bebelușii noștri au nevoie de cel mai bun somn, iar un bumper (protecție pentru pătuț) este un necesar, aș spune eu. Un model care mie îmi place enorm este acesta (click aici). Este o culoare mai ieșită din comun, având in vedere că albastrul este culoarea băiețeilor. Pentru fetițe avem varianta aceasta (click aici). Nu-i așa că sunt superbe culorile?

Copii 2-4 ani

1. Jucăriile din lemn

Avem și noi câteva și Vladimir este foarte pasionat de ele, ba mai mult îl aplaudăm și îl felicităm de fiecare dată când reușește să rezolve  „puzzle-ul (click aici) – acest tip de jucărie ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine, precum și a abilităților de gândire in spațiu. Alte exemple: (click aici) sau (click aici).

Tot in această categorie putem introduce și turnul din lemn de stivuire Montessori (click aici) cu ajutorul căruia poate invăța culorile sau jucărelele sub formă de alimente, astfel copilul va reuși să memoreze mult mai rapid legumele, fructele, lactatele etc – iată câteva exemple (click aici) sau (click aici) sau (click aici). Cuburile de activități sunt super utile și au in principiu același scop, de a dezvolta dexteritatea copilului și abilitatea motorie (click aici)

Că tot veni vorba de aliment, ce-ar fi să îl introducem cu totul in lumea gastronomiei, așa că o bucătărie in miniatura ar fi o idee minunată (click aici) sau (click aici), eventual putem alege chiar și un robot de preparare a mâncării precum acesta (click aici).

Tot in categoria jucărelelor de lemn putem propune și aceste puzzle-uri educative cu ajutorul cărora va reuși să învețe mult mai ușor alfabetul (click aici) sau cifrele (click aici).

Noi adorăm jucărelele din lemn și am încercat pe cât de mult posibil să le evităm pe cele din plastic, pentru că cele din lemne de cele mai multe ori nu conțin substanțe toxice, sunt plăcute la atingere, stimulând simțul tactil. Sunt jucării educative care încurajează creativitatea, dezvoltarea motorie fină și coordonarea mână-ochi, ceea ce înseamnă că învățarea va fi mult mai rapidă și mai ușoară.

2. Instrumente muzicale

Bănuiesc că ai avut și tu orgă când erai mic/ă și eram super pasionați de ea, așa că instrumentele muzicale ar putea fi un prilej perfect pentru a-i forma acest obicei copilului, pentru a-și dezvolta urechea muzicală și pentru a se obișnui cu această activitate pe care mai târziu o poate transforma in pasiune sau job, de ce nu?! Noi avem un pian tare drăguț (click aici) care are și cântecele pe care le puteți învăța împreună cu copilul, o altă idee ar fi chitara (click aici) sau chiar un set cu 3 instrumente muzicale (click aici)

3. Mijloace de transport

Aici nu ar fi prea multe de spus, însă noi am găsit o tricicletă (click aici) absolut genială, pe care vreau să o menționez și aici, in cazul in care își dorește cineva așa ceva. Este o tricicletă care poate fi folosită de la 10 luni până la vârsta de 3 ani. Are multiple funcții și poziții care pot fi adaptate in funcție de vârsta copilului.

O mașinuță electrică este o distracție imensă, așa că in cazul in care aveți un buget mai mare pentru cadoul copilașului, aceasta ar fi o variantă super cute (click aici)

4. Jocuri de rol

Un banc de lucru pentru băieți este o idee minunată, iar acesta este superb. L-am primit și noi cadou și lui Vladimir ii place foarte tare (click aici). Pentru fetițe putem alege bucătăria despre care vă povesteam mai sus sau un stand de magazin (click aici).

Tot pentru fetițe putem alege și căsuțele pentru păpuși, dar in varianta de lemn. Sunt megaaaa interesante (click aici), chiar m-aș juca și eu cu așa ceva :))

Un alt cadou pe care eu îl recomand din toată inima este tabla de scris (click aici) foarte foarte utilă pentru copilași, pentru că are atât ceas cât și numărătoare, lucru care îl ajută enorm in procesul de învățare. Poate să își exerseze talentul și să învețe să deseneze, să scrie, bineînțeles sub supravegherea noastră.

Am lăsat la sfârșit unul dintre cele mai safe cadouri. și anume hăinuțele, pentru că acestea pot fi adaptate in funcție de vârstă și pot fi cumpărate oricui. Niciodată nu ai prea multe hăinuțe pentru un bebe mic. De fiecare dată apare o mică pată, cine știe de unde?! :))

In general achiziționez hăinuțele pentru bebe de la Mayoral pe care le găsiți pe Bambini Fashion sau pe Answear , dar îmi plac foarte mult și treningurile pentru copii, pe care le-am primit majoritatea de la Adidas, fie le-am comandat tot pe Answear.

Îmi plac foarte mult și hăinuțele de la Zara (click aici pentru noua colecție băieței) și (click aici pentru noua colecție fetițe). Moșul anul acesta, printre cadourile lui, a ales și o pereche de getuțe. Le ador pur și simplu, iar culoarea este minunată pentru Vladimir.

Un alt site de unde comandăm foarte des hăinuțe pentru bebe este HM, acolo unde am și devenit membru plus :)) sunt la curent cu toate noutățile, iar moșul a ales și de acolo câteva lucrușoare pe care vi le las aici, poate vă inspiră. A ales această lenjerie (click aici), pe verde, dar se pare că deja nu mai este in stoc culoarea respectivă, acest animăluț de pluș asortat la culoarea lenjeriei noastre (click aici) dar și acest compleu foarte cute (click aici). Câteva chestii faine pe care le-am mai remarcat ar fi această gecuță (click aici) dar și acest model pentru fetițe (click aici).

Aș vrea să vă pot povesti și să vă recomand cadouri și pentru copii mai mari, însă sinceră să fiu nu mă simt in măsură. Având in vedere că Vladimir este încă micuț, eu am ales să vin cu idei de cadouri pe care noi le-am încercat și pe care le avem. Nu aș vrea să vă recomand lucruri despre care n-aș ști să vă povestesc, lucruri pe care nu aș ști dacă sunt potrivite copiilor de vârsta respectivă, așa că voi reveni cu partea a 2a odată cu trecerea timpului, odată cu evoluția și creșterea lui Vladimir.

Sper ca acest articol să vă fie util, să găsiți cadoul potrivit pentru copilașii din viața voastră. Îmi place enorm să fiu ajutorul Moșului, îmi umple inima de bucurie și cu siguranță și voi simțiți aceleași lucruri. În cazul in care alegeți să achiziționați ceva din lista propusă de mine, aștept mesajele voastre pe Instagram.

Vă pupicesc,

Blondie.