Despre Amantele Trecutului cu Alexandra Gheorghe

“A great book should leave you with many experiences, and slightly exhausted at the end. You live several lives while reading.”– William Styron

Am învățat că acolo unde este pasiune, unde este dorință și determinare, există și succes. Așa am aflat eu despre Alexandra Gheorghe, autoarea cărților “Amantele trecutului” (și nu numai), cărți pe care le-am descoperit pe profilul Christinei Ich și pe care vi le recomand cu mare drag.

Alexandra Gheorghe este un om sincer, deschis și foarte pasionat de ceea ce face. Este foarte dedicată și iți dai seama de acest lucru numai uitându-te la activitatea ei de pe rețelele de socializare și la numeroasele cărți publicate până în prezent.

Îmi place că tot ceea ce scrie este fără bariere, fără subtilități, este foarte directă și la obiect. Ador acest lucru la ea și de aceea m-am hotărât să povestim aici despre viața ei și cărțile pe care le-a scris. Îmi doresc să o descoperiți pe Alexandra, așa cum am avut și eu ocazia să o descopăr.

1. Care este povestea ta? Ce ne poți spune despre tine?

M-am născut la poalele Munților Ceahlău în orașul Bicaz. Am fost un copil capricios care nu prea asculta. Îmi doream să devin medic de oameni sau animale, iar astăzi am ajuns să mă numesc “medic de suflete”. 

2. Cum ți-ai descoperit pasiunea scrisului?  

Cel mai puternic m-am descoperit pe băncile facultății de jurnalism când un profesor în vârstă mi-a zis după ce a citit o lucrare scrisă de mine: “are talent moldoveanca”. Atunci am simțit că trebuie să continui. Bineînțeles că au urmat ani de regăsire, rătăciri și neînțelegeri, dar până la urmă tot în fața cuvintelor am ajuns. 

Alexandra Gheorghe

3. Cu ce sentimente pornești la drum când începi sa scrii o carte? 

Pasiune! 

4. Cum ai caracteriza în câteva cuvinte cărțile “Amantele trecutului”? 

O cititoare mi-a trimis acum mult timp un mesaj pe care nu îl pot uita și care cred că descrie povestea: “o scrisoare de dragoste contemporană”.

5. Care este cel mai important lucru la o carte? 

Emoția pe care autorul reușește să o transmită. Conexiunea care trebuie să se creeze între scriitor și cel care citește. 

6. Care sunt autorii tăi preferați? Te-a inspirat cineva când ai început să scrii? 

Dostoievski, Balzac, iar cartea care m-a inspirat a fost “Labirintul Destinului – Junichiro Tanizaki” 

7. Care sunt proiectele tale de viitor? Mai urmează să lansezi și alte cărți? 

Da, normal, nu? Asta trebuie să facă un scriitor. Acum lucrez la un jurnal motivațional care se numește “Fă-ți defectele perfecte”.

8. Cărțile tale sunt inspirate din viața ta și experiențele personale? Sau ai identificat anumite caracteristici ale societății și le-ai transpus într-o poveste? 

Da, anumite întâmplări din viață m-au inspirat să le scriu. Cam tot ce trăiesc și cunosc mă inspiră, nimic nu scapă neexplorat. 

9. Ne poți oferi un fragment care iți place ție foarte tare din cărțile scrise de tine? 

“Câta satisfacție încape în privirea ta și cât de mărite îți sunt pu(pi)lele. Cât de duios și cât de înfometat îmi privești rochia neagră și cu câta durere te gândești că nu o poți da jos, decât cu dinții. Te dor încheieturile la fel cu mă dor pe mine picioarele de la tocuri, ți-ai obosit ochii privindu-mă la fel cum mi-a obosit mie mintea urându-te. Ți s-au scurs balele și nervii, sudoarea și ochii pe paharul din fata ta, iar tu încă nu ai reușit să mă atingi. Excitarea mea se simte de la o distanță prea mare, iar tu m-ai iubi pe toate melodiile care-ți răsună  în urechi. M-ai iubi stângaci, sălbatic, tantric și înălțător, prin toate colțurile vechi, sub cerul liber și prin toate văgăunele.Ți-ai înfige în mine ura, faptul că nu mă poți avea cu totul și că nu voi putea fi a ta pe vecie…” (Fragment Amantele Trecutului)  #alexandragheorghe 

10. De unde putem cumpăra cărțile tale?

Puteți accesa acest link (vezi aici), dar le puteți găsi și în multe alte librarii online.  

11. Câteva cuvinte pentru cititorii Blondie Journal?

Nimic fără pasiune! 

Mulți dintre noi găsim de cele mai multe ori fericirea în paginile unei cărți. Cu greu putem explica bucuria pe care o simțim când ne aflăm în mijlocul cuvintelor, având senzația că ele ne recunosc, ne ascultă și, la rândul lor, se bucură de faptul că ne întâlnesc. Mă bucur că am reușit să citesc aceste cărți și nu numai. Am reușit să cunosc și persoana care le-a scris, pe Alexandra.

Sper că am reușit să vă introduc puțin în povestea Alexandrei, iar dacă vreți să o cunoașteți mai bine și să aflați mai multe despre cărțile scrise de ea, o puteți găsi pe Instagram (vezi aici).

Vă pupăcesc,

Blondie