Sprâncene perfecte cu Alina Delcaru

“Gaseste curajul de a-ti urma inima si intuitia. Cumva ele stiu deja ceea ce iti doresti cu adevarat sa devii. Restul este pe plan secund.” Steve Jobs

Să ai succes nu presupune să respecți o rețetă, nu înseamnă să deții anumite trăsături speciale, calități, competențe, atuuri, abilități sau atitudinea corespunzătoare, ci sa ai pachetul optim cu toate acestea îmbinate. Pentru a reuși trebuie să iți dorești, să iți urmezi visul și pasiunea. Asta mi-a demonstrat Alina Delcaru, care a făcut din pasiunea ei propriul domeniu de activitate.

O urmăresc pe Alina de foarte mulți ani pe rețelele de socializare și i-am observat evoluția în tot acest timp. Am văzut cât de mult s-a implicat în acest domeniu și m-am gândit că ar fi frumos să stăm la povești, pentru a răspunde la câteva întrebări, care sper eu să vă ajute.

Alina Delcaru este tehnician micropigmentare, fondatoarea brandului The Lash Room și pe lângă toate acestea este și un om deosebit. Este foarte implicată în ceea ce face. Este trainer în cadrul Academiei The Lash Room pentru multe fete care își doresc să urmeze același drum. este specialist in domeniu și de aceea am ales să discutăm astăzi despre sprâncene și tehnicile de micropigmentare.

1. Care este povestea ta? Cum ai descoperit această pasiune?

Din copilărie eu și sora mea am avut o orientare evidentă către înfrumusețare. Visam să pornesc o afacere în această arie și am reușit să concretizez această idee la vârsta de 23 de ani. Am pornit modest, cu un mic salon, dar am evoluat în mod constant.

2. Cum ai reușit să evoluezi constant?

Am evoluat cât se poate de organic și n-am simțit niciodată un efort sau vreun salt disproporționat. Totul a venit cu timpul și pe măsura muncii depuse. Norocul meu este că meseria mea reprezintă și marea mea pasiune, iar asta mă face să fiu în mod constant și autentic interesată de noutățile în domeniu și reinventându-mă constant am cunoscut succesul ca artist.

3. Care sunt valorile care te definesc și cum influențează ele cariera ta?

Cred că este foarte important pentru mine să mă mențin AUTENTICĂ și simt că acest lucru este apreciat de persoanele care aderă la aceleași principii de frumusețe ca mine. În mod surprinzător, SINCERITATEA a reușit să devină un avantaj în strategia mea de business, în momentul în care am început să cred în serviciul pe care îl ofer. Sinceritatea poate deveni o strategie bună de afacere, însă doar atunci când ceea ce oferi este cu adevarat calitativ. CALITATEA serviciilor pe care le ofer este mereu sub lupa mea și calitatea oamenilor din ECHIPA cu care lucrez este absolut esențială pentru ca eu să fiu performantă.

4. Ce le recomanzi fetelor care iși doresc să devină eyebrows artist?

Să fie cinstite cu ele și să nu aleagă această meserie din altă rațiune decât o reală pasiune pentru acest domeniu. Este o ramură estetică cu implicații prea importante ca să fie tratată superficial. Le mai recomand, desigur, să se specializeze la un artist căruia ii admiră lucrările, nu la o academie care doar beneficiază de un marketing bun.

5. Există un ritual specific de îngrijire a sprâncenelor?

Ritualul de îngrijire a sprâncenelor este cât se poate de personalizat și adaptat nevoilor fiecărui beneficiar în parte. Nu oricine este un candidat bun pentru orice procedură, iar modul de a realiza procedurile diferă de la client la client. Ca și trăsătură generală a îngrijirii am o singură preferință constantă: nu incurajez tunsul sprâncenelor, iar lucrul acesta este cunoscut despre mine.

6. Sunt dureroase procedurile de micropigmentare? Dar dăunătoare? 

Procedura în sine ar putea fi dureroasă dacă nu s-ar folosi anestezic, însă cu ajutorul mijloacelor moderne de anestezie diminuăm disconfortul până la nivelul la care unele cliente nu simt absolut nimic. Totuși, depinde de gradul de sensibilitate al fiecăreia.

7. Cât timp rezistă rezultatele și la cât timp trebuie făcută întreținerea? 

Rezultatul rezistă în jur de 1-2,5 ani. Durata variază de la organism la organism și este imposibil de prezis cu exactitate. Depinde și de pigmenți. Eu folosesc pigmenți 100% organici, foarte stabili, care nu își modifică nuanța pe parcursul timpului și își pierd din intensitate până la dispariția completă.


8. Cum alegem forma corectă a sprâncenelor? 

Forma potrivită ar trebui să rezulte dintr-un mix de știință și bun gust. Chipul uman are un relief variabil, plin de ușoare asimetrii, așa că un specialist trebuie să își folosească atât cunoștințele, cât și talentul pentru a genera cea mai bună iluzie de simetrie pentru clientul său. Ne raportam la toate reperele învecinate, la morfologia arcadelor și, cel mai important aspect, la plantația părului deja existent în sprâncene.


9. În cazul în care am realizat o micropigmentare incorectă, inestetică, aceasta se poate corecta? Cum? Este dureroasă procedura? 

Da, se poate corecta. Procedurile de corecție sunt cele mai dificile. Uneori întâmpinăm corecție de formă, alteori corecție de culoare, alteori ambele, iar în cele mai dificile dintre cazuri este necesar să facem înainte de pigmentare, o serie de ședințe de depigmentare pentru a îndepărta o parte din pigment, ca sa putem obține un rezultat bun. 


10. Despre laminarea sprâncenelor ce ne poți spune? O recomanzi? Este dăunătoare?

Are avantajele sale și este ideală pentru persoanele cu fire de păr crețe. Laminarea ordonează firele astfel încât sprânceana să arate mereu periată și îngrijită. Nu este o procedură dăunătoare, dacă este realizată corect. 

Am cunoscut un om dedicat, un om sincer și plin de pozitivism, care vorbeste cu foarte mult drag despre ceea ce face. Sper ca aceste răspunsuri să vă fie de folos, și sper ca și voi să vedeți printre aceste rânduri, ceea ce am văzut eu: pasiune. dacă aveți mai multe intrebări sau dacă vă doriți să apelați la una dintre thenicile realizate de ea. o puteți găsi pe Instagram (@alinadelcaru) sau pe Facebook – Alina Delcaru (vezi aici)

Vă pupăcesc,

Blondie.