8 pași și o manichiură perfectă
Hello! Trecem printr-o perioadă în care suntem nevoite să ne descurcăm singurele, căci saloanele de înfrumusețare sunt închise, iar sărbătorile se apropie și cu siguranță vrem să arătăm perfect chiar dacă rămânem acasă. Articolul de astăzi este fix despre acest lucru: cum să ne îngrijim unghiile acasă, să arate impecabil, chiar dacă nu mergem la salon.
Ei bine, dacă m-ați urmărit pe Instagram, ați observat că am postat la story câteva produse pe care le-am comandat pentru a-mi realiza manichiura cu ojă semipermanentă. Și ca să nu mai lungim treburile, să trecem direct la treabă! Ne-am pregătit toate produsele, spațiul de lucru și toate instrumentele, așa că suntem gata să începem.
Pasul 1: Înainte de toate se dezinfectează unghia și se aranjează cuticulele. Nu se recomandă îndepărtarea pielițelor, pentru că acestea au rolul de a proteja unghiile împotriva contaminării cu bacterii. Eu omit acest pas, însă dacă la voi acestea se văd inestetic le puteți împinge ușor, cu ajutorul unui băț, iar apoi este indicat să le hidratăm cu ajutorul unui ulei special pentru cuticule.
Pasul 2: Pentru mine acest pas a constat în eliminarea gelului de pe unghie, căci înainte îmi realizam manichiura cu gel, la salon. Așa că am luat o pilă cât mai aspră și am început să elimin tot ce mai aveam pe unghie. Eu am folosit pila de la Cupio cu granulație de 180/120. Însă, dacă nu aveți nimic pe unghie și nu e necesar să eliminați ceva, tot ce aveți de făcut este să vă piliți unghiile în forma dorită. (vezi aici)
Pasul 3: Pasul următor constă în pilirea unghiei cu un buffer (eu am ales unul tot de la Cupio, cel roz din poză) pentru a le face cât mai mate. Acest proces ajută la creșterea gradului de aderență a ojei semipermanente. (vezi aici)
Pasul 4: După ce unghiile voastre au forma pe care o doriți, tot ce trebuie să faceți este să folosiți o perie pentru a elimina toate particulele de praf existente pe unghii. Astfel evităm crearea bulelor. Eu am achiziționat o astfel de perie tot de la Cupio. (vezi aici)
Pasul 5: După ce am realizat toți pașii de mai sus, eu aplic Nail Prep de la Cupio. Degresează, deshidratează, dezinfectează, previne micozele și reglează PH-ul unghiei. Se usucă la aer, deci nu e nevoie să uscați la lampă. Se aplică într-un strat subțire și este benefic pentru persoanele cărora le transpiră mâinile excesiv. (vezi aici)
Pasul 6: Acum treburile devin mai palpitante: aplicăm baza. Eu am ales Rubber Base de la Cupio, care btw are o culoare foarte frumoasă, iar dacă o aplicați în 2 straturi puteți foarte bine să omiteți oja (eu am aplicat doar baza și am omis oja, pentru că îmi plăceau prea tare așa). Produsul aduce două mari beneficii : rezistență și acoperire. (vezi aici)
Datorită faptului că produsul are o densitate crescută, acesta permite modelarea unghiei pentru a putea acoperi orice eventuală denivelare a unghiei naturale, dar și realizarea apexului, care conferă rezistenta unghiilor.
După ce am aplicat baza, uscăm la lampa LED timp de 60 de secunde. Eu îmi aplic mai întâi pe degetul mare și apoi 2 câte 2. Îmi este cel mai ușor așa. Un alt pont util este să vă realizați manichiura complet la o mână și apoi să treceți la următoarea (asta după ce faceți pregătirea standard a unghiei). Astfel nu riscați să vă atingeți sau să vă stricați unghiile. Să aveți în vedere să sigilați bine unghia. Aplicați baza și pe vârful unghiilor și apropiați-vă cât de mult puteți de cuticulă. Acest lucru vă ajută să aveți o manichiură mult mai rezistentă, chiar și pentru 4 săptămâni.
Pasul 7: S-a uscat și baza, iar acum urmează aplicarea ojei colorate (dacă doriți). Mie îmi plac culorile cât mai naturale, fie roșu sau negru (sunt la extreme). Însă vibe-ul meu de acum m-a făcut să le vreau cât mai fresh și naturale, așa că am ales să nu aplic ojă colorată și am aplicat baza în 2 straturi. Însă dacă vă doriți o anumită culoare, puteți achiziționa orice doriți de la Cupio, au disponibile toate nuanțele. Oja se aplică în 2 straturi pentru o culoare mai intensă. După ce ați aplicat primul strat, uscați la lampă timp de 60 sec, iar al doilea strat îl uscați timp de 40 sec. (vezi aici)
Pasul 8: Următorul pas constă în aplicarea Top Coat-ului sau finish-ului așa cum ii mai spunem. Este un lac incolor ce oferă un plus de luciu manichiurii. După ce aplicați pe unghie produsul, folosiți lampa LED pentru uscare. Produsul pe care l-am folosit se numește Diamond Top Coat și îl găsiți tot la Cupio. Este un finish pentru ojă semipermanentă fără strat de dispersie. Nu necesită ștergerea stratului. Produsul are densitate medie, motiv pentru care este stabil pe unghie și nu curge. Deși e un Top Coat fără dispersie, produsul are o elasticitate crescută ceea ce îl face rezistent și în timp. După ce ați aplicat, se usucă la lampă timp de 90 de sec. Eu am stat de două ori câte 90 de secunde, pentru a fi sigură că s-a uscat complet. (vezi aici)
Ca rezultatul să fie asemănător cu cel de la salon, la finalul procesului este bine să hidratați mâinile, dar și cuticulele. Așa că este indicat să aplicați o cremă intens hidratantă și ulei pentru cuticule. Masați zona până când întreg conținutul intră în piele.
Am achiziționat toate aceste produse cu 300 lei (lampa LED, 2 pile, o ojă semi colorată, o periuță, Rubber base, Diamond Top Coat, Nail prep și buffer). Lampa LED am comandat-o de la Luxorise (vezi aici) , dar și pila de culoare mov, despre care pot să vă spun că nu prea m-a ajutat având în vedere că eu aveam un strat de gel pe unghie, granulația ei fiind destul de mică. Cea de la Cupio a fost perfectă pentru nevoile mele.
Acum că manichiura noastră arată perfect, parcă starea noastră s-a mai îmbunătățit și avem un vibe mult mai bun. Sper ca toate aceste sfaturi să vă fie de folos și de abia aștept să îmi trimiteți și rezultatele voastre.
Vă pupăcesc,
Blondie.