Ce am aflat din interviul cu Giorgio Armani din revista Vogue

foto via @lofficiel.co.uk

Anul 2020 a fost unul dificil pentru întreg globul Pământesc, dar pentru domeniul evenimentelor, al modei și al frumuseții a reprezentat cu adevărat o provocare.

Când spunem Giorgio Armani ne referim la modă, la unele dintre cele mai mari trend-uri din istorie. Creatorul italian și-a pus amprenta de-a lungul anilor prin ținute și creații de lux, deosebite.

Zilele trecute am aflat ceva impresionant despre Giorgio Armani din revista Vogue și m-am gândit că ar fi interesant să vă povestesc puțin. ne intrebăm zilnic ceea ce urmează să se întâmple cu viețile noastre, cu job-urile noastre și poate cu business-urile noastre. Giorgio Armani a discutat în acest interviu despre cum a afectat situația pandemică și criza medicală industria modei, iar eu am selectat câteva paragrafe și detalii care mi s-au părut interesante.

Situația pandemică și industria modei

Industria modei pe care Armani a dominat-o de zeci de ani este, poate nu întâmplător, într-o poziție precară . Virusul a devastat vânzările, a închis afacerile și a răsturnat industria și cultura acesteia. Deși lucrurile se schimbaseră chiar înainte de pandemie, având în vedere marele val de cumpărături online, virusul a agravat situația.

Acum, pe măsură ce vaccinurile se lansează și se poate observa o sclipire de normalitate în depărtare, toată lumea vrea să știe cum va arăta viitorul modei.

„Ei spun că am puteri, și pot vedea în viitor”, spune domnul Armani, “Ce se va întâmpla? Nu știu!”

Este clar faptul că aceasta criză medicală ne-a învățat pe toți câte ceva, iar lui Armani i-a transmis ideea de schimbare, atât în ​​industrie, cât și în direcția și conducerea propriei sale companii. Virusul, spune el, „ne-a făcut să deschidem puțin ochii”.

Anul blocării l-a determinat, de asemenea, pe domnul Armani să privească inside the box dar și outside. A găsit orașul claustrofob și a evadat în casele sale de vacanță, însetându-se de soare și de peisajul rural. Viața părea brusc fragilă, iar gândurile lui se îndreptau uneori către Sergio Galeotti, cofondatorul, însoțitorul și marea sa dragoste, care a cedat și el în 1985 unui virus aparent de neoprit. „A fost SIDA”.

foto via @the-talks.com

Primul designer important care a închis podiumurile în timpul Săptămânii Modei

Domnul Armani, care a studiat pentru a fi medic în timp ce creștea în orașul Piacenza, a luat în serios coronavirusul de la început, ca o amenințare pentru sănătatea sa și a angajaților săi. El a devenit primul designer important care a închis podiumurile în timpul Săptămânii Modei din Milano, în februarie 2020. „ O să joc în siguranță. Nu vreau să fiu primul care creează o problemă și să dau ziarelor motive să vorbească. „

„Munca mea are un singur scop: să le dau femeilor forța interioară care vine cu a se simți în largul lor, cu cine sunt și cu ce poartă”

El a donat milioane de dolari spitalelor italiene, a sprijinit angajații din domeniul sănătății folosind fabricile italiene de producție Armani pentru a face salopete medicale de unică folosință și a transformat sala de sport a satului său corporativ Armani din afara centrului Milano în cea mai la modă sală de așteptare din lume pentru testare.

De ani de zile, domnul Armani a insistat asupra independenței companiei sale, chiar dacă Gucci, Fendi și alți giganți italieni de lux au vândut conglomeratelor franceze Kering și LVMH. Dar, pentru prima dată, el permite ca ideea Armani să continue ca o companie independentă, „nu este strict necesară” și spune că „s-ar putea gândi la o legătură cu o importantă companie italiană” – și nu neapărat la o companie de modă .

foto via @italian-traditions.com

Giorgio Armani are mereu în vedere viitorul

Mare parte din afacere va fi transmisă familiei, mai exact, numindu-i pe nepoata sa Roberta Armani și pe Leo Dell’Orco. Ceea ce lipsește, desigur, este înlocuitorul său – cineva „care spune da sau nu. Încă nu există șef. “

Roberta Armani spune despre Armani că are mereu în vedere viitorul. „Sunt sigură că și-a făcut planurile și orice ar fi decis el, îl vom susține”, spune aceasta.

„Aceasta este o valoare pentru Italia, chiar mai mult decât pentru industrie”, spune Remo Ruffini, președintele și directorul executiv al Moncler. Acesta îl admiră pe „Regele Giorgio” – „Nu știu ce va face marca Armani în viitor, dar stilul Armani este în noi în fiecare zi”.

În ceea ce privește propriile sale modele: „O fac deja în felul meu”. Compania descrie noua colecție ca fiind mai feminină și mai versatilă, după un an brutal. Nepoata sa vorbește despre modul în care erupția culorilor din Armani Privé a fost o declarație de viață după COVID. „Este nevoie de ceva bucurie.”

Argumentul Armani susține că atunci când totul a luat-o razna, designul poate fi revoluționar – și poate împuternici o femeie să facă lucruri revoluționare precum, să doboare monarhia britanică. Când Meghan Markle a trebuit să se potrivească pentru război cu Casa Windsor, ea a ales o rochie neagră Armani din mătase imprimată cu o floare albă de lotus.

foto via @businessinsider.com

Nu vreau să lucrez pentru magazine!

Dar este domnul Armani dispus să folosească toată influența sa enormă pentru a remedia ceea ce el consideră o industrie defectă – chiar dacă aceasta înseamnă reducerea propriei operațiuni masive?

„ Colecțiile trebuie reduse cu aproape o treime ”.” Șaizeci la sută din producția mondială de modă, spune el, se termină nevândută și „aruncată” pe piața neagră sau către punctele de vânzare. „Nu vreau să lucrez pentru magazine!”

Domnul Armani a schimbat moda înainte. După ce el și Galeotti au înființat compania în 1975 cu banii câștigați din vânzarea Volkswagen Beetle, au oferit o corecție stilistică a exceselor din epocă. Au surprins apariția feminismului cu croiuri elegante, drapate, care l-au făcut pe domnul Armani să fie designerul care îmbrăca femeile muncitoare împuternicite și a bărbații moderni și mai la modă.

Ceea ce a arătat COVID este că oamenii se pot îmbrăca bine cu puțin, că nu este nevoie să mergem la cumpărături în fiecare zi. El spune că moda trebuie să se întoarcă la adevărata sa valoare si funcție, care îi ajută pe oameni să arate și să trăiască mai bine. El spune că moda este ceea ce poartă oamenii, nu un spectacol.

Care este viitorul modei?

În 2011, domnul Armani a devenit primul designer de lux care a acceptat Green Carpet Challenge, de la Livia Firth, pentru a evidenția moda sustenabilă, proiectând o rochie pentru ea (și smokingul soțului ei de atunci, actorul Colin Firth) din materiale plastice și țesături reciclate. „Dacă este îngrozitor”, a spus doamna Firth, domnul Armani i-a spus: „Nu voi pune numele meu pe el”.

Dar rochia a fost un succes. La o petrecere de după, François-Henri Pinault, care conduce gigantul modei Kering, și soția sa, Salma Hayek, și-au trecut degetele peste rochia ei, minunându-se că se simțea ca mătasea.

Domnul Armani și-a propus să capteze mai mult aceasta gamă de produse

„Deci, care este viitorul modei?” L-am întrebat din nou. „Va fi o lumină la sfârșitul acestui lucru?”

„Lumina pe care o dorim este să ne recuperăm poziția pe piață”, a spus domnul Armani. „Așa cum era înainte de COVID – și poate să îmbunătățim puțin lucrurile”.

Sursa: Giorgio Armani on Fashion’s Future—And Why He’s Not Slowing Down