L’Oréal: Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor vor proveni din surse regenerabile

foto via @loreal-finance.com

L’Oréal dorește să facă un pas mai rapid în ecologizarea formulelor sale și se bazează pe „Green Sciences” care presupune ca până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor vor proveni din surse regenerabile: plante, minerale abundente sau procese circulare. În același timp, grupul francez își consolidează transparența. Politica pentru a satisface cererile consumatorilor

Green Sciences

L’Oréal dorește să deschidă un nou capitol în Cercetare și inovare, încetând treptat utilizarea derivaților de petrol în formulele sale în următorii câțiva ani.

Pentru a face față provocărilor de mediu de astăzi și a răspunde cererii (sporită de pandemia Covid-19) pentru produse care sunt atât bune pentru sănătate, cât și sigure pentru mediu, grupul și-a propus ca până în 2030, 95% din ingredientele sale să fie derivate din surse regenerabile de plante, minerale abundente sau procese circulare, iar 100% dintre formule să respecte mediul acvatic.

Ingrediente 100% naturale?

De ce să nu vizăm ingrediente 100% naturale? Potrivit L’Oréal, pentru anumite categorii, în special produse pentru îngrijirea părului, nu este încă posibil din punct de vedere tehnic să se înlocuiască toate ingredientele derivate din ulei fără a le reduce performanța și efectele pozitive.

L’Oréal intenționează să obțină aceste rezultate bazându-se pe progresele recente din Green Sciences, în special pentru cultivarea durabilă a ingredientelor și extracția activelor prin procese tehnologice de vârf. Grupul își reunește întreaga gamă de resurse în Green Sciences, inclusiv progresele în agronomie, împreună cu noile dezvoltări în biotehnologie, chimie verde, știința formulării și instrumente de modelare.

„Ambiția noastră este că până în 2030 vom putea oferi femeilor și bărbaților din întreaga lume produse cosmetice din ce în ce mai eficiente și sigure, care respectă mediul înconjurător”, a declarat Nicolas Hieronimus, director executiv adjunct L’Oréal, responsabil cu diviziile.

Rămân multe de făcut în acest domeniu. Potrivit grupului, 80% din materiile prime sunt „ușor biodegradabile”, iar 59% sunt regenerabile, însă numai 34% sunt naturale sau de origine naturală. În plus, 29% din ingredientele utilizate în formulele L’Oréal au fost dezvoltate în conformitate cu principiile chimiei verzi.

Cum va reuși L’Oréal acest lucru?

Prin urmare, pentru a realiza această tranziție, grupul construiește, de asemenea, o serie de parteneriate strategice cu universități, start-up-uri și furnizori de materii prime.

În același timp, L’Oréal rămâne dedicat transparenței prin noi inițiative de îmbunătățire a informațiilor despre ingredientele cosmetice, în special prin intermediul site-ului Inside Our Products, care acoperă aproape 1.000 de ingrediente listate și este acum disponibil în 45 de țări în opt limbi.

De asemenea, grupul a lansat, împreună cu Garnier, o campanie de informare care evidențiază impactul social și de mediu al produselor sale. Inițiativa este desfășurată în întreaga lume și va cuprinde treptat toate mărcile sale.

Și pentru a face totul mai tangibil, L’Oréal va organiza un drive pe platforme de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn și YouTube în aproximativ 20 de țări.

Sursa: L’Oréal aims 95% sustainable ingredients in its products by 2030