Produsele Garnier aprobate de Cruelty Free International în programul Leaping Bunny

foto via @behance.net

De la retragerea mărcii de pe piața chineză în 2014, nu a existat niciun obstacol practic pentru ca produsele Garnier să fie aprobate de Cruelty Free International în programul Leaping Bunny, care certifică faptul că produsele cosmetice și ingredientele lor nu sunt testate pe animale. Cu toate acestea, într-un context în care aceste teste au fost interzise în Europa începând cu 2013, marca nu a găsit utilă această certificare.

Dar vremurile s-au schimbat. Astăzi, mărcile trebuie să cumuleze angajamente și să demonstreze sinceritatea lor. Toate produsele Garnier, la nivel global, sunt acum aprobate oficial de Cruelty Free International.

“Garnier s-a angajat într-o lume fără teste pe animale. Astăzi Garnier face un alt pas verde în călătoria sa către o frumusețe mai Verde pentru noi toți”, spune Adrien Koskas, Președintele Global Brand Garnier.

Leaping Bunny cer ca mărcile să investigheze întregul lanț de aprovizionare, inclusiv toate materiile prime și ingredientele individuale, pentru orice caz de testare pe animale. Aprobarea trebuie acordată tuturor produselor finite ale mărcii – produsele sau articolele individuale nu pot fi aprobate separat.

Frumusețe eco

Acest anunț de la Garnier marchează accelerarea transformării mărcii. Garnier aspiră să creeze un impact pozitiv, deschizând calea către o frumusețe din ce în ce mai durabilă, accesibilă tuturor.

Sigiliul Leaping Bunny pentru produsele Garnier vine astfel în mijlocul unui val de inovații sustenabile:

  • Garnier SkinActive Eco-Pad-uri reutilizabile
  • Garnier Whole Blends Sulfate-Free Remedy – amestecat cu ingrediente provenite din surse sustenabile și ambalate în sticle 100% PCR, cu excepția pompei
  • Garnier Fructis Treats, cu formula sa 94% biodegradabilă, ambalate în sticle 100% PCR, cu excepția capacelor
  • Garnier Fructis Sleek & Shine: ambalate în sticle 100% PCR, cu excepția capacelor și pompelor.

Sursa: Garnier continues its transformation and gets the Leaping Bunny seal