15 fotografii din viața Reginei Elisabeta și a Prințului Philip

foto via @nytimes.com

Serialul The Crown s-a clasat mult timp în topul celor mai bune seriale de pe Netflix și cu ocazia asta mulți dintre noi am reușit să pătrundem cumva în povestea din spatele familiei regale. Cu siguranță, serialul nu reflectă realitatea 100 %, însă poate fi un reper foarte bun dacă sunteți pasionați de viața Reginei și de istorie.

Dacă ați urmărit serialul și dacă aveți puțin habar de viața regală, cu siguranță știți deja că lucrurile nu au fost întotdeauna perfecte, dar Regina a știut să își apere familia, mai ales pe Prințul Philip pe care l-a iubit enorm.  Ei bine, lucrurile sunt la trecut acum, căci zilele acestea prințul Philip a încetat din viață, la vârsta de 99 de ani.

Familia regală a Marii Britanii a împărtășit publicului un fragment din discursul Reginei, pe care l-a oferit în 1997, când ea şi Prinţul Philip împlineau ”50 de ani remarcabili” împreună.

„El a fost forţa mea în toţi aceşti ani, iar eu şi toată familia, precum și multe ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”. Acestea au fost spusele Reginei într-un discurs din 1997 care a fost readus în atenția publicului.

De ce am decis să scriu un articol despre acest subiect?

M-am uitat la serial, am urmărit discursuri de-a lungul timpului despre familia regală, am văzut poze peste poze și știri peste știri, însă articolul din Vogue m-a impresionat maxim și mi-am dat seama că trebuie să marchez acest lucru și pe blog-ul meu.

Ca orice relație, cu siguranță și relația lor întâmpina probleme, mai ales pentru că existau atâtea reguli și restricții de respectat, dar iubirea se poate vedea de departe, nu e nevoie să fii prezent acolo ca să iți dai seama, așa că am ales să postez 15 poze din viața celor doi, să le admirăm împreună și să ne întoarcem cumva în trecutul acestora.

Prima poză oficială după anunțul logodnei Reginei Elisabeta și Prințului Philip – 10 iulie 1947
Prințesa Elisabeta și ducele de Edinburgh în ziua nunții lor – 20 noiembrie 1947
Prințesa Elisabeta și ducele de Edinburgh la botezul prințesei Anne în octombrie 1950
Prințesa Elisabeta, ducele de Edinburgh și copiii lor, prințul Charles și prințesa Anne, în august 1951
Regina Elisabeta a II-a și ducele de Edinburgh după încoronarea ei din iunie 1953.
Reginei Elisabeta, cu prințul Philip, în timp ce se aflau în Pacificul de Sud, în drum spre Fiji, în decembrie 1953
Familia regală de la Balmoral în septembrie 1960
Regina Elisabeta și Prințul Philip urmăresc concurenții la probele de cai Badminton din Gloucestershire în 1968.
Această fotografie a fost făcută în timpul filmărilor documentarului revoluționar The Royal Family – 1969
Regina Elisabeta și Prințul Philip pe balcon la Palatul Buckingham după nunta prințesei Diana și a prințului Charles din iulie 1981
Prințul Philip ține mâna reginei Elisabeta în timpul deschiderii Parlamentului
Regina Elisabeta și Prințul Philip revizuiesc Broadlands, fosta casă a iubitului unchi al lui Philip, Mount Mountbatten, la 20 noiembrie 2007. 60 de ani înainte, cuplul a avut luna de miere acolo după nunta lor.
Regina Elisabeta și prințul Philip îi sărbătoresc pe Meghan Markle și prințul Harry în ziua nunții lor din mai 2018.
Portretul oficial al reginei Elisabeta și a prințului Filip în cinstea a 99 de ani de naștere a ducelui.

Părere serial The Crown

Nu-i așa că multe dintre momente le asociați cu ceea ce ați văzut în serial? Dacă tot am ajuns la final, merită să vă spun și eu pe scurt părerea mea despre The Crown.

A părut totul atât de real, m-am conectat foarte bine la poveste, am făcut conexiuni cu ceea ce mai știam deja, simt că acum istoria lor s-a fixat mult mai bine în mintea mea. Ceea ce nu mi-a plăcut a fost faptul că la un moment dat s-au schimbat personajele, iar eu vă spun sincer că din acel punct nu m-am mai putut uita. Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat prima actriță, Claire Foy, încât nu am putut să concep că nu o sa mai interpreteze ea personajul. Mă gândesc serios să continui să îl vizionez. Tu ce părere ai despre serial?

Sursa: Prince Philip and Queen Elizabeth: Their Love Story in 30 Photos